Monday, September 22, 2014

Home News Chalet Receives Top PLANET Award

Chalet Receives Top PLANET Award

Association News

The company's Lake Forest home construction/design won the Judges Award.

| November 16, 2009

WILMETTE, ILL. – Chalet’s Landscape Division has received the highly coveted Judges award from PLANET (Professional Landcare Network) for its residential design/construction of a home in Lake Forest, Ill. Chalet also garnered a Grand Award for the same home, as well as a Merit Environmental Improvement Award for its residential landscape design/construction of a home in Wilmette, Ill. 

Chalet was recognized as the sole winner of the top award for residential/design construction at PLANET’s Awards Reception on Oct. 30 at the Green Industry Conference in Louisville, Ky. The global Environmental Improvement Awards Program, which is open to only PLANET members, reflects the association’s commitment to creating and preserving the beauty of the landscape. The annual program is designed to reward independent landscape, lawn care and interior plantscaping professionals who execute superior projects.

“Chalet’s landscape professionals put emphasis on teamwork and these prestigious awards recognize each person’s commitment to service and quality,” says Kevin Marko, landscape division manager. “We are honored to be recognized by the industry and our peers.”

Chalet’s Judges and Grand awards winner in Lake Forest is a formal, structured and manicured landscape reflecting the beauty, elegance and permanence of a period Italianesque villa. Beyond the front entryway, garden visitors are greeted by a three-tiered, limestone fountain surrounded by a large semicircular pergola with hand-carved limestone columns and a sunken garden.

Between this and the residence, a parterre contains more than 1,000 Green Velvet boxwood and two matching limestone water features, both fountains with one also doubling as a Jacuzzi. Highlights include an adjacent folly purchased by the owner at auction in Florence, Italy. 

Chalet’s Merit Award winner is a stately English Tudor in Wilmette, complemented by a formal, manicured and symmetrical garden. Dense yew and Green Velvet boxwood hedges line the front foundation and are meticulously trimmed while ‘Tina’ crabapples flank the front entry, left natural to contrast with the structured landscape. As visitors travel down a bluestone walk from the brick driveway to the pool area, a diverse and colorful array of Daphne, rhododendron, viburnum and astilbe catch the eye.

A mixed border softens the edges of the nearby pool deck while groupings of Norway spruce and dark green arborvitae provide privacy. An adjacent secret garden provides an intimate getaway. Other features include a functional and practical serpentine stone seat wall and hidden vegetable garden.
 

Top news

Door to Door Sales Today: It’s not your parents’ sales approach

This old-school sales tactic can bring new vigor to your lawn care business.

EPA settles with DuPont

The company will pay a penalty to resolve alleged violations of pesticide reporting and distribution laws.

The dangling carrot

Eric Barrett uses incentives to keep his workers motivated and his company growing.

Rebates for redesigns

To help water conservation efforts, a program is giving support for landscape conversions.

Free event at GIE+EXPO

Dixie Chopper is hosting a party for commercial contractors.

x